Skip to: top navigation | main navigation | main content

Cambridge nursery wins overall Wood Award

Storeys_Nursery

A nursery in Cambridge has won the overall prize in this year’s Wood Awards.

Judges selected Storey's Field Centre & Edington Nursery as both this year's Mears Group Gold award and Commercial & Leisure award-winner.

The 100-place nursery is arranged around three sides of a landscaped courtyard. On the fourth side, is the civic scaled community centre including a 180-seat main hall.

Owned by the University of Cambridge, the design of the main hall is influenced by the dining halls and chapels of Cambridge colleges.

It is lined in oak panelling. A structural ceiling of layered ash joists, battens and veneered plywood conceals air extract routes for the hall’s passive ventilation system. At the west end, an ash spiral stair is a sculptural element wrapped by a curved veneered ash plywood balustrade. The turret roofed classrooms are clad in western red cedar as are the soffits to the covered nursery cloister.

The architect was MUMA, the structural engineers, Aecom and the main contractor was Farrans Construction.

Previous article / Next article / Back to News / Back to Top

© Development + Infrastructure. You may circulate web links to our articles, but you may not copy our articles in whole or in part without permission

CORRECTIONS: We strive for accuracy, but with deadline pressure, mistakes can happen. If you spot something, we want to know, please email us at: news@environment-analyst.com
We also welcome YOUR NEWS: Send announcements to news@environment-analyst.com